A10a.jpg

Dierenbescherming start campagne tegen foute hondenhandel

De Dierenbescherming is gestart met een campagne tegen de foute hondenhandel. Zij wil een betere wet- en regelgeving op basis van goede praktijken in België en Frankrijk.

In Frankrijk moet iedereen die puppy's verkoopt zijn geregistreerd en het registratienummer vermelden in advertenties. Met dit nummer kun je als koper op internet informatie over de verkoper en de pups opzoeken om zo een bewustere keuze te maken.

In België zijn puppyhandelaren verantwoordelijk voor het welzijn van de jonge dieren en de omstandigheden waarin ze zijn gefokt, ook als dat in het buitenland is gebeurd. Ze hanteren daarvoor een witte lijst van geoorloofde fokkers die aan minimale eisen voor dierenwelzijn voldoen. Alleen van fokkers op deze lijst mogen hondjes worden geïmporteerd.

De Dierenbescherming wil dat staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken de Nederlandse wetten en regels aanpast en daarbij goed naar de voorbeelden uit de landen om ons heen kijkt. Om deze oproep zo veel mogelijk kracht bij te zetten zijn ze een petitie gestart.

De Dierenbescherming wijst er op dat het belangrijk is dat mensen die online op zoek zijn naar puppy’s ook zelf een goede inschatting maken van de betrouwbaarheid van de fokker of handelaar. Deze controlelijst foute puppyhandel, met onder andere allerlei tips om (online) advertenties te controleren, kan helpen voorkomen dat men bij een foute handelaar belandt.

Als men eenmaal bij een verkoopadres gaat kijken, is het bovendien verstandig om de puppychecklist van het LICG te gebruiken.

(bron: www.licg.nl)

Nieuws en acties

Lange Veemarkstraat 11
8601 ET Sneek
0515 - 412 112
info@dierenkliniek-sneek.nl

Openingstijden:
werkdagen: 8-18 u
Routebeschrijving

Tijdens de openingstijden kunt u aan de balie terecht voor voeding, medicijnen en informatie.

Consulten alleen op afspraak, ook 's avonds.