A3a.jpg

Juni Chipmaand

In juni kunt u tegen een voordelig tarief uw huisdier laten chippen. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact met ons opnemen of bij de balie terecht.

Het is aan te raden uw hond en/of kat te chippen. Als uw hond of kat onverwacht in het asiel of op straat terechtkomt, kan uw huisdier gemakkelijker worden opgespoord en kunt u worden herenigd met uw huisdier. Chippen is diervriendelijk en simpel. Uw huisdier heeft er geen last van en kan de chip niet verliezen.

Foto: grootte van een chip

 

Het inbrengen van de microchip gebeurt met behulp van een naald waarin het chipje zit. De microchip wordt door de dierenarts onder de huid tussen de schouderbladen ingebracht. Uw huisdier voelt er nauwelijks iets van en het is dan ook een zeer kleine ingreep. De chip blijft voor de rest van het leven zitten in het bindweefsel van de huid. Deze chip is zo groot als een rijstkorrel en bevat een uniek registratienummer. Met een speciaal afleesapparaat kan dit nummer zichtbaar worden gemaakt. Dit registratienummer wordt gekoppeld aan uw telefoonnummer.  

Nadat uw huisdier is gechipt moet het nummer ook worden geregistreerd, veel mensen weten dat  niet. Bij onze kliniek wordt het registreren voor u gedaan, u moet er wel voor zorgen dat de gegevens in de databank actueel blijven. Op www.chipnummer.nl vindt u een overzicht van alle databanken in Nederland.

Voor meer informatie kunt u naar www.chipjedier.nl gaan.

 

Nieuws en acties

Lange Veemarkstraat 11
8601 ET Sneek
0515 - 412 112
info@dierenkliniek-sneek.nl

Openingstijden:
werkdagen: 8-18 u
Routebeschrijving

Tijdens de openingstijden kunt u aan de balie terecht voor voeding, medicijnen en informatie.

Consulten alleen op afspraak, ook 's avonds.